Pokračovacia a dojčenská rada mliek Kendamil Kozie je vyrobená z kozieho plnotučného mlieka. Obsahuje HMO čiže oligosacharidy materského mlieka (3’GL) a DHA (kyselinu dokosahexaénovú) rastlinného pôvodu.
Kozie mlieko je svojim zložením v porovnaní s kravským mliekom bližšie materskému mlieku a môže byť vhodné pre citlivé brušká detí. Jeho tukové guličky sú oproti kravskému mlieku menšie, čo je dôvod, prečo sú ľahšie stráviteľné1,2. Taktiež prirodzene obsahuje vysoký podiel bielkoviny A2 β-kazeínu, ktorú tráviace enzýmy dokážu veľmi ľahko spracovať.
Neobsahuje sóju, palmový ani rybí olej. Proces spracovania je natoľko šetrný, že si mlieko zachová všetky výhody kozieho mlieka, ale zbaví ho okrem iného aj typickej kozej „vône“, takže deťom následne aj chutí.
1.Slíva J.: Kozí mléko versus zácpa a alergie u dětí, Pediatrie pro praxi, 2012, 13.
2.Attaie R, Richter RL. Size distribution of fat globules in goat milk. J. Dairy Sci. 2000; 83: 940–944.
3.Jasinska B. The comparison of pepsin and trypsin action on goat, cow, mare and human caseins. Rocz. Akad. Med. Bialymst. 1995; 40: 486–493.